Brecht Thaens

——————————————————————————————————————————————————————–

Schmink

Lippenstift, blushes, bruinsel, eyeliner, crèmes… Noem maar op. Allemaal middeltjes – meestal gebruikt door meisjes en vrouwen – om jezelf ‘mooier’ te maken. Grijpen naar allerhande schmink, dat is wat de meisjes van tegenwoordig doen.

Waar ligt de schuld vraag ik mij af? Is het de media die iedereen onzeker maakt? Zijn het de meisjes die willen pronken door 2cm bruinsel op te doen? Ligt de verantwoordelijkheid bij de ouders die moeten zeggen dat ronduit onacceptabel is?

12 jaar, en dan al een laag poeder op hun gezicht. Één keer blazen en je ziet de poeder vliegen, fladderend in het rond. Heel je uitzicht belemmerd door de poeder.

Onzeker, dat is wat deze meisjes zijn. Onzeker over hun voorkomen, onzeker over hun eigen lichaam. Ze bedekken zichzelf onder een laag schmink, zodat de wereld hun ware ‘ik’ niet kan zien. Gevoelens mogen niet meer geuit worden. Ze grijpen naar schmink en denken dat alles opgelost is.

Jezelf bedriegen, dat is waar je mee bezig bent. Je durft gewoon jezelf niet te laten zien aan de rest. Iedereen heeft gebreken, waarom mogen ze de jouwe niet zien? Voel je jezelf meer dan rest? Wil je perfect zijn? Guess what, dit is onmogelijk. Wees niet bang om je ware aard te laten zien.

Haal die laag schmink van je af en laat zien wie je echt ben. De echte jij, dat is waar mensen in geïnteresseerd zijn, niet die fakevertoning van je. Zo laat je enkel zien dat je bang bent om je gebreken toe te geven. Iedereen heeft gebreken, jij ook, face it!

Brecht Thaens

——————————————————————————————————————————————————————–

Eerste stap

Goochelen met woorden is een zalig gevoel. Je volledig smijten zonder na te denken is niet iedereen gegeven. Toch zit het in veel mensen, alleen moet je het wat aanwakkeren. Brecht Thaens is een bijzonder persoon met veel talenten.

Hij is nog volop in ontwikkeling op zoek naar zijn eigen stijl, op zoek naar de juiste woorden. Hij is er nog niet, maar toch de eerste tekst die hij mij met een bang hartje liet lezen deed me iets. 

Brecht Toelen

Someone Like You

Ongeremd komt er een lach op mijn gelaat. Als zij haar mond open doet, moet ik eens diep inademen en sluit ik automatisch mijn ogen voor een fractie van een seconde. Met haar hese stem schittert ze al sinds ze negentien jaar is. Haar eerste hit Chasing Pavements zal voor altijd in mijn geheugen gegrift zijn. De betekenis die ze geeft aan een lied is onvoorstelbaar.

Wereldklasse, dat is de beschrijving die ik geef aan haar laatste hit. Als ze ‘Someone like you’ ten gehore brengt is dat het enige wat ik wil waarnemen. Haar stem doet de haren op mijn arm rechtstaan, alsof ze een kijkje willen nemen van waar die goddelijke stem vandaan komt.

Nee, ze is niet de magerste. Maar ze is o zo mooi. Rust, dat is wat ze bij mij teweegbrengt. Het is kostelijk hoe ze haar eigen liedjes beleefd, vol passie, vol beleving, vol gevoel. Ze heeft niet het gemakkelijkste leven, maar ze zal niet halt houden tot ze haar doel heeft verwezenlijkt.

Brecht Thaens

——————————————————————————————————————————————————————–

Advertenties
reacties
  1. Fauve schreef:

    How seg, talentje 😀

  2. Vera;d schreef:

    Jaaa, idd! ;d x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s