Stop de persen

Geplaatst: 21 mei 2012 in cyclocross, nys, pauwels, wielrennen

Zondagavond 20 mei 19u25, de wekelijkse afspraak met Sportweekend. Tussen al het voetbalnieuws, deze week zowaar een stukje mountainbike. Zouden ze het dan toch eindelijk geleerd hebben? Na het feestgedruis in het Waasland en de gebruikelijke trainerperikelen naast de grasmat, belanden we via de Giro dan toch eindelijk in de Franse mountainbikebergen van La Bresse.

Veelbelovend zien we een zeer korte samenvatting van de wedstrijd. Terwijl we Julien Absalon welverdiend als eerste over de meet zien rijden loopt het mis … aardig mis. “Sven Nys valt en moet opgeven en ook Kevin Pauwels komt ten val en kwam als allerlaatste over de meet. Kevin Van Hoovels was er niet bij in La Bresse…”

Wat? Even terugspoelen. Heb ik dat nu echt goed gehoord? Dat er naast alle voetbalspecialisten bij de VRT geen plaats is voor een echte mountainbikejournalist kan ik in komen. Maar dit? Sven Nys kwam inderdaad ten val en moest opgeven. Over de grote man uit het veld zal de VRT geen fouten maken, dat kunnen ze niet maken….

Daarna is blijkbaar het belangrijkste gezegd en slaan ze de bal totaal mis. Kevin Pauwels kwam niet als allerlaatste over de meet. De man uit Kalmthout werd 62e en was de laatste die de wedstrijd mocht uitrijden. De andere renners werden door de 80% regel één ronde eerder uit koers genomen, maar Pauwels was heus niet de laatste die opgenomen werd in de uitslag.

Wie wel problemen kende was Tom Meeusen. Met een defecte fiets verscheen hij tien minuten na de start terug in de materiaalzone. Het frappantste was het laatste stuk… Kevin Van Hoovels niet van de partij? Hij is de ‘beste’ mountainbiker van België en eindigde ook als eerste Belg op plek 45. Waar zijn jullie mee bezig…

Geef Nys zijn aandacht, hij is een grote man. Echt waar, dat zal niemand ontkennen. Maar stopt het bij Nys? Kevin Pauwels doet zijn zegje en dan… niets meer. Of ja, jawel … een slak. Waar is de reactie van de man die zich prachtig kwalificeerde op het WK in 2011? Waar is de enige Belg die ondanks zijn gezondheidsproblemen een mooie prestatie neerzette in La Bresse? Waar blijft Van Hoovels? Laten we zwijgen over de andere Belgen.

Welkom in 2012 … voetbal centraal, wielrennen een bijrol en mountainbike  … een figuranten rolletje. Een heel klein rolletje dat nog overgenomen wordt door de veldrijders. Mountainbike wat is dat? Moeten we nu echt blij zijn dat ze de naam ‘Kevin Van Hoovels’ al kennen? Waar zijn ze mee bezig… Stop de persen …. Zo kan het niet verder!

Het fragment:  http://www.sporza.be/permalink/1.1305862

Brecht Toelen

Advertenties
reacties
 1. Benedikt schreef:

  sterk… kort op de bal (tube) spelen is de boodschap… 🙂

 2. Lucifer schreef:

  Ik weet niet wat pijnlijker is helemaal geen aandacht (Nederland) of prutswerk ( België). Journalistiek prutswerk zorgt er voor dat het beperkte vertrouwen in de journalistiek nog verder daalt. Het is m.i. Niet zo gek dat de traditionele media steeds meer terrein verliezen op de nieuwe media. Ga vooral zo door en de ineenstorting van de ivoren torens gaat een stuk sneller.

 3. Suttels Patrick schreef:

  Volledige terecht artikel. (zie ook mijn facebook die op hetzelfde neerkwam). Iedereen uit het mountainbikewereldje geeft toe dat er dank zij Nys wat publiciteit op tv komt maar om dan enkel die crossers te vermelden ….arm Sporza, en dit met gemeenschapsgeld of zou het komen uit privé-sponsoring ? Proficiat met je artikel !

 4. Nick Valcke schreef:

  Pfff, jammer genoeg een terecht artikel! Als ze er maar zo veel van weten, dan doen ze het beter niet…
  Belgische trots, waar moeten we het nog gaan zoeken? Tennis? Nee… Voetbal? misschien van de individuen… Wielrennen? Ja… Andere sporten? Misschien als ze de Belgen kennen en weten naar waarde te schatten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s